Místní poplatky v obcích NP Šumava - Švehlová, Tereza; Sedmihradská, Lucie; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce se zabývá výběrem místních poplatků obcemi Národního parku Šumava za období 2010-2018. V teoretické části jsou popsány obecné pojmy související s tématem a následně rozebrány jednotlivé místní poplatky, které obce měly právo vybírat. Samotná analýza dat je provedena ve třetí kapitole. Tato část se zaměřuje na zavedené poplatky a také na příjmy, které z nich plynuly sledovaným obcím. Bylo zjištěno, že čím více obyvatel měla určitá obec, tím více druhů poplatků obvykle vybírala. Pro většinu zkoumaných územních celků byly nejvýnosnější místní poplatky spojené s turisty a poplatek za provoz systému komunálních odpadů. Průměrný podíl příjmů z místních poplatků na daňových příjmech obcí byl necelých 9 %.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses