Dotace v účetnictví obecně prospěšných společností - Novotná, Petra (2020)
Diplomová práce pojednává o problematice dotací v účetnictví nestátních neziskových organizací v České republice se zaměřením na obecně prospěšné společnosti. Teoretická část se zabývá nejprve pojmy důležitými pro vymezení nestátního neziskového sektoru a charakteristikou obecně prospěšných společností. Dále je pozornost věnována dotacím, jejich členění, účetnímu zobrazení a státní dotační politice vůči nestátním neziskovým organizacím. Obsažen je i pohled auditora na dotace a ověřování dotací. V praktické části je provedena analýza dotací a systému jejich účtování v podmínkách vybrané obecně prospěšné společnosti.