Dotace v účetnictví obecně prospěšných společností - Novotná, Petra; Jošt, Marek; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce pojednává o problematice dotací v účetnictví nestátních neziskových organizací v České republice se zaměřením na obecně prospěšné společnosti. Teoretická část se zabývá nejprve pojmy důležitými pro vymezení nestátního neziskového sektoru a charakteristikou obecně prospěšných společností. Dále je pozornost věnována dotacím, jejich členění, účetnímu zobrazení a státní dotační politice vůči nestátním neziskovým organizacím. Obsažen je i pohled auditora na dotace a ověřování dotací. V praktické části je provedena analýza dotací a systému jejich účtování v podmínkách vybrané obecně prospěšné společnosti.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses