Komparace daňového systému České a Slovenské republiky se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob - Brožová, Simona; Buček, Jan; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je porovnání daňových systémů a efektivního daňového zatížení zaměstnanců České a Slovenské republiky. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola teoreticky popisuje obecnou problematiku daní a základní konstrukční prvky daní. Druhá kapitola teoreticky porovnává a analyzuje daňový systém na Slovensku a v České republice. Poslední třetí kapitola porovnává na modelových příkladech zaměstnanců výši daňového zatížení práce, v závislosti na výši příjmů. Ve výpočtech je použita průměrná daňová sazba z pracovního příjmu.
Vedoucí práce: Jan Buček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses