Postavení společnosti CENTRAL GROUP a.s. na trhu nemovitostí v Praze - Piga, Patrik (2020)
Záměrem bakalářské práce bylo identifikovat nejvýznamnější developerské společnosti, které realizují výstavbu nových bytů a rezidenčních staveb v Praze a prověřit postavení společnosti CENTRAL GROUP a. s. Z desítky nejlepších společnosti jsem čtyři podrobil finanční analýze a vypočítal základní finanční ukazatele.Touto prací jsem potvrdil, že CENTRAL GROUP a.s. nepatří mezi nejlepší developerské společnosti pouze na základě počtu prodaných bytů, ale i základní ukazatele finanční analýzy poukazují na její dobré finanční zdraví a efektivní hospodaření. Z 15 vybraných ukazatelů dosáhla společnost CENTRAL GROUP a.s. nejlepší výsledky v 11 ukazatelích.