Analýza vývoje meziregionálních socioekonomických disparit v ČR s ohledem na rostoucí význam polarizace Prahy v období 2000 až 2019 - Vágnerová, Simona; Macháček, Jaroslav; Toth, Petr, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem diplomové práce je zhodnotit vývoj meziregionálních disparit v ČR v období 2000 až 2019 z hlediska postavení Prahy. Teoretická část se věnuje základním hlediskám, spojenými se zkoumáním regionálních disparit. Praktická část se věnuje vývoji jednotlivých socioekonomických ukazatelů, které ozřejmují polarizační tendence v období 2000-2019 na úrovni krajů a hlavního města Prahy. Výsledkem práce je posouzení intenzity a důsledků zkoumaných disparit a zjištění, které faktory se na jejich vzniku a prohlubování podílejí.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses