Specifika oceňování lékařských praxí - Pokorný, Vojtěch (2020)
Tato práce se zabývá postupy oceňováním lékařských praxí, konkrétně všeobecných praktických ordinací. Cílem práce je informovat o odlišnostech postupů oproti oceňování jiných typů podniků a jejich demonstrování na praktickém ocenění.První část práce uvádí obecný kontext zdravotnického systému ČR a postavení praktických ordinací v jeho rámci. Druhá část rozebírá teoretické aspekty oceňování podniku a uvádí hlavní odlišnosti od běžných postupů. Poslední část tyto odlišnosti demonstruje na ocenění konkrétní praktické ordinace.