Suburbanizační procesy na úrovni tří automobilově-průmyslových měst – Mladá Boleslav, Kolín, Frýdek-Místek v krizovém a post-krizovém období nového milénia - Kratochvílová, Eliška (2020)
Bakalářská práce se zabývá suburbanizačními procesy a zkoumáním vlivu tří nejvýznamnějších producentů automobilového průmyslu u nás na vývoj počtu obyvatel v daných správních obvodech za období 2008 až 2018. Sledovaná perioda pokrývá dobu ekonomické krize i post-krizové období. Teoretickou část tvoří rešeršní analýza celé problematiky, dále suburbanizační příčiny i dopady v České republice i v zahraničí, a také souvislosti mezi vazbou hospodářského cyklu na suburbanizaci. K pozorování suburbanizačního vývoje a územního rozšiřování jsou použity metody sledující vývoj populačního růstu, migrační bilance, bytové výstavby a indexu zastavěných ploch ve vybraných spádových obcích a jádrových městech. Z celkového shrnutí vyplývá, že ve správních obvodech neprobíhají procesy suburbanizace stejně intenzivně.