Suburbanizační procesy na úrovni tří automobilově-průmyslových měst – Mladá Boleslav, Kolín, Frýdek-Místek v krizovém a post-krizovém období nového milénia - Kratochvílová, Eliška; Pělucha, Martin, 1980-; Feurich, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Bakalářská práce se zabývá suburbanizačními procesy a zkoumáním vlivu tří nejvýznamnějších producentů automobilového průmyslu u nás na vývoj počtu obyvatel v daných správních obvodech za období 2008 až 2018. Sledovaná perioda pokrývá dobu ekonomické krize i post-krizové období. Teoretickou část tvoří rešeršní analýza celé problematiky, dále suburbanizační příčiny i dopady v České republice i v zahraničí, a také souvislosti mezi vazbou hospodářského cyklu na suburbanizaci. K pozorování suburbanizačního vývoje a územního rozšiřování jsou použity metody sledující vývoj populačního růstu, migrační bilance, bytové výstavby a indexu zastavěných ploch ve vybraných spádových obcích a jádrových městech. Z celkového shrnutí vyplývá, že ve správních obvodech neprobíhají procesy suburbanizace stejně intenzivně.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses