Analýza rozpočtu města Česká Třebová v letech 2010-2019 - Kristková, Jana; Zubíková, Adéla; Feurich, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2020)
Cílem této bakalářské práce je popsat, zanalyzovat a zhodnotit rozpočtové hospodaření města Česká Třebová v letech 2010 – 2019. Práce používá metodu literární rešerše, metodu analýzy sestavování a plnění rozpočtu a metodu SWOT analýzy. Za pomocí těchto metod práce představuje, jak město získává a nakládá se svými financemi a co dělá pro svůj rozvoj, který by měl vést zejména k získání nových obyvatel také ke zvýšení životní úrovně stávajících obyvatel. Na základě provedených analýz práce dochází k závěru, že rozpočtové hospodaření města je optimální a finance jsou používány na potřebné a vhodné investice. Práce závěrem poskytuje doporučení, která by mohla městu Česká Třebová pomoci z hlediska jeho financování a zkvalitnění služeb pro občany.
Vedoucí práce: Adéla Zubíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses