Daň z přidané hodnoty v účetnictví - Kulkina, Valeriia; Müllerová, Libuše, 1945-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se věnuje problematice daně z přidané hodnoty v souvislosti s účetnictvím. Cílem této práce je stručně vyložit základní pojmy v oblasti daně z přidané hodnoty a vysvětlit základy fungování tohoto daňového mechanizmu. Práce je rozdělená do sedmi kapitol. Na začátku je popsán historický vývoj daně z přidané hodnoty a dále jsou vysvětleny základní pojmy a principy daně. Další kapitoly jsou věnované režimu přenesené daňové povinnosti a daňovým unikům. V posledních dvou kapitolách této práce jsou vysvětleny nástroje v boji proti daňovým únikům a jsou představeny judikáty, které se zabývají problematikou daňových úniků.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses