Vlastní kapitál v akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným - Zámostná, Tereza (2020)
Tato práce se zabývá vlastním kapitálem v akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným. Jedním z cílů práce je zjistit, jak je to v praxi s položkami vlastního kapitálu u kapitálových společností v porovnání s teorií. Vyhodnocení proběhlo na základě analýzy vybraných společností. V závěru praktické části je uvedeno poměrové srovnání vykazovaných položek, ze kterého vychází, že akciová společnost vykazuje téměř ve všech položkách více hodnot než společnost s ručením omezeným.