Vlastní kapitál v akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným - Zámostná, Tereza; Zemánková, Aneta; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato práce se zabývá vlastním kapitálem v akciové společnosti a společnosti s ručením omezeným. Jedním z cílů práce je zjistit, jak je to v praxi s položkami vlastního kapitálu u kapitálových společností v porovnání s teorií. Vyhodnocení proběhlo na základě analýzy vybraných společností. V závěru praktické části je uvedeno poměrové srovnání vykazovaných položek, ze kterého vychází, že akciová společnost vykazuje téměř ve všech položkách více hodnot než společnost s ručením omezeným.
Vedoucí práce: Aneta Zemánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses