Finanční analýza společnosti Kofola a. s. - Kochlöffelová, Aneta (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Kofola a. s. pomocí finanční analýzy za období 2014 až 2018.Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je obecně představena společnost a její konkurenti na trhu. Ve druhé části jsou popsány jednotlivé metody, techniky a ukazatele finanční analýzy, které jsou vzápětí aplikovány na zkoumanou společnost. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální finanční analýzy, poměrových ukazatelů a bonitního modelu. V závěru této práce jsou shrnuty zjištěné výsledky a dle nich je zhodnoceno celkové finanční zdraví společnosti. Analýza je provedena na základě veřejně dostupných finančních výkazů společnosti.