Finanční analýza společnosti Kofola a. s. - Kochlöffelová, Aneta; Mašek, Jakub; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Kofola a. s. pomocí finanční analýzy za období 2014 až 2018.Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je obecně představena společnost a její konkurenti na trhu. Ve druhé části jsou popsány jednotlivé metody, techniky a ukazatele finanční analýzy, které jsou vzápětí aplikovány na zkoumanou společnost. Finanční analýza je provedena pomocí horizontální a vertikální finanční analýzy, poměrových ukazatelů a bonitního modelu. V závěru této práce jsou shrnuty zjištěné výsledky a dle nich je zhodnoceno celkové finanční zdraví společnosti. Analýza je provedena na základě veřejně dostupných finančních výkazů společnosti.
Vedoucí práce: Jakub Mašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses