Analýza současné situace osobní veřejné dopravy minibusy v relaci Polack-Minsk - Pudau, Dzmitry (2020)
Diplomová práce se zabývá provedením analýzy současné situace osobní veřejné dopravy minibusy v relaci Polack-Minsk. Práce se skládá ze čtyř částí. Z úvodu, teoreticko-metodologické části, praktické části a ze závěru. V teoreticko-metodologické části jsou popsány základní pojmy vztahující se ke zkoumané problematice, a to včetně popisu druhů osobní veřejné dopravy v Bělorusku. V dané části jsou také popsána specifika osobní dopravy v Bělorusku. Na konci teoreticko-metodologické části je představen postup uplatnění vícekriteriální metody hodnocení variant na příkladě metody váženého součtu. Na teoreticko-metodologickou část je navazována praktická část. V rámci praktické části se čtenář seznamuje se zkoumanou relací a také s dopravci, kteří poskytují osobní veřejnou dopravu minibusy v relaci Polack-Minsk. Dále jsou představeny alternativní způsoby osobní veřejné dopravy v uvedené oblasti. Na konci této části je provedená vícekriteriální metoda hodnocení způsobů osobní veřejné dopravy ve zkoumané relaci, kterou se stala metoda váženého součtu. Na konci této části je provedená SWOT analýza osobní veřejné dopravy minibusy a na ni jsou navazovány návrhy zlepšení daného druhu dopravy v relaci Polack-Minsk.