Finanční analýza firmy v insolvenci na příkladu firmy VEBA, textilní závody a.s. - Krám, Filip (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na provedení finanční analýzy společnosti VEBA, textilní závody a. s. v letech 2013 až 2017, která v letech 2018 a 2019 prošel insolvenčním řízením. Cílem této práce je pomocí finanční analýzy určit „okamžik“, kdy společnost začala vykazovat známky blížícího se úpadku, a identifikovat jeho hlavní příčinu. V první části práce je teorie insolvenčního řízení, představení analyzované společnosti a konkurentů. V druhé části jsou popsány jednotlivé ukazatele a bankrotní modely, které jsou následně aplikovány na analyzovanou společnost.