Finanční analýza firmy v insolvenci na příkladu firmy VEBA, textilní závody a.s. - Krám, Filip; Staňková, Veronika; Horák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Bakalářská práce je zaměřena na provedení finanční analýzy společnosti VEBA, textilní závody a. s. v letech 2013 až 2017, která v letech 2018 a 2019 prošel insolvenčním řízením. Cílem této práce je pomocí finanční analýzy určit „okamžik“, kdy společnost začala vykazovat známky blížícího se úpadku, a identifikovat jeho hlavní příčinu. V první části práce je teorie insolvenčního řízení, představení analyzované společnosti a konkurentů. V druhé části jsou popsány jednotlivé ukazatele a bankrotní modely, které jsou následně aplikovány na analyzovanou společnost.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses