Analýza kontrolních mechanismů při finančním řízení prostředků poskytnutých České republice z EU v období 2015-2019 - Kandráč, Petr (2020)
Předmětem této práce je analyzovat kontrolní postupy, které se uplatňují v rámci poskytování finančních prostředků České republice z rozpočtu Evropské unie. Práce popisuje tvorbu rozpočtu Evropské unie, zabývá se jednotlivými institucemi, které se podílejí na kontrole poskytování evropských finančních prostředků. Hlavním cílem je zanalyzovat jaký objem evropských finančních prostředků byl v ČR ve sledovaném období let 2015 - 2019 zkontrolován. Z výsledků práce vyplývá, že objem kontrolovaných prostředků ve sledovaném období se v jednotlivých letech pohyboval v rozmezí od 6,2 % do 28,3 % k celkovému objemu poskytnutých finančních prostředků z rozpočtu EU. Výsledkem je závěr, že kontrola těchto prostředků je nedostatečná.