Paušální výdaje – kritické zhodnocení a mezinárodní komparace - Boušková, Kateřina (2020)
Práce se zabývá paušálními výdaji, které jsou oblíbenou formou uplatňování výdajů podnikajících fyzických osob. Hlavním cílem práce bylo paušální výdaje porovnat v mezinárodní komparaci a zároveň je popsat a kriticky zhodnotit. V první části práce jsem uvedla obecnou charakteristiku paušálních výdajů a popsala jejich historický vývoj od roku 1993. V druhé části jsou zhodnoceny výhody a nevýhody paušálních výdajů. Třetí část se zabývá mezinárodní komparací. Vybrané státy byly zvoleny na základě žebříčku Doing Business, vydávaného Světovou bankou.