Paušální výdaje – kritické zhodnocení a mezinárodní komparace - Boušková, Kateřina; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce se zabývá paušálními výdaji, které jsou oblíbenou formou uplatňování výdajů podnikajících fyzických osob. Hlavním cílem práce bylo paušální výdaje porovnat v mezinárodní komparaci a zároveň je popsat a kriticky zhodnotit. V první části práce jsem uvedla obecnou charakteristiku paušálních výdajů a popsala jejich historický vývoj od roku 1993. V druhé části jsou zhodnoceny výhody a nevýhody paušálních výdajů. Třetí část se zabývá mezinárodní komparací. Vybrané státy byly zvoleny na základě žebříčku Doing Business, vydávaného Světovou bankou.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses