Kodexy správy a řízení společností - Peták, Jan; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práce je zaměřena na historický vývoj správy a řízení společností a souvisejících kodexů. Dále pak na současný stav kodexů správy a řízení společností v České republice, USA a Velké Británii. Stav správy a řízení společností v daných státech je uveden v kontextu regulatorního rámce těchto států. Zvláštní význam má Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), jejíž kodexy tvoří základ českých kodexů správy a řízení společností i této diplomové práce. Práce zahrnuje také informace o aktuálních principech správy a řízení společností pro státem vlastněné společnosti. V neposlední řadě je zde zpracována analýza velkých českých firem rozdělených do kategorií mezi státem vlastněné společnosti, společnosti obchodované na Burze cenných papírů Praha, rodinné společnosti a ostatní společnosti.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses