Analýza vývoja objemu a štruktúry kapitálu bank - Ráczová, Simona; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Regulácia bankových subjektov je nevyhnutnou súčasťou pri ovplyvňovaní bankového sektora. Hlavným cieľom bankových regulačných orgánov je zavedenie opatrení, ktoré chránia veriteľov a zabraňujú bankovým rizikám. Väčšina opatrení, ktoré regulačný orgán vydáva, má dopad aj na hospodárenie komerčných bánk. To sa následne môže prejaviť aj na ukazovateľoch ziskovosti. Cieľom práce je analyzovať vývoj ukazovateľov kapitálovej primeranosti a ziskovosti v slovenskom a českom bankovom sektore počas implementácie Basel III.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses