Řízení po linii výkonů a jeho informační zajištění (na příkladu konkréního podniku) - Kazík, Tomáš; Král, Bohumil, 1952-; Fibírová, Jana, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je propočet nákladové náročnosti připravovaného projektu na pěstování zeleniny pomocí kalkulace cílových nákladů a zjistit, zda má smysl z ekonomického hlediska projekt uskutečnit. Teoretická část popisuje problematiku nákladů a jejich členění, dále pak samotné kalkulace včetně kalkulačního systému, kalkulačních vzorců, druhů, metod a způsobů alokace nepřímých nákladů. Praktická část se věnuje pěstebnímu procesu a nákladové kalkulaci, která udává ekonomickou výhodnost pěstování jednotlivých druhů zeleniny. V závěru jsou pak zhodnoceny výsledky propočtů a navrženy plány na optimalizaci portfolia a reálné úvahy o možném pokračování projektu.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses