Vliv způsobu financování na terciární vzdělání - Cabálek, Matouš; Slintáková, Barbora; Buček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této bakalářské práce je popsat systémy terciárního vzdělávání a způsoby jejich financování ve vybraných zemích a zjistit, zda má způsob financování vliv na terciární vzdělávání. Je analyzována korelace mezi způsobem financování a úspěšností studentů a dále mezi jednotlivými charakteristikami daných vysokoškolských systémů (nezaměstnanost absolventů, mzdová prémie absolventů, podíl vysokoškolsky vzdělaných obyvatel na populaci dané země a úspěšnost vysokoškolských studentů)Na základě statistické analýzy a zjištěné pozitivní korelace má způsob financování vliv na úspěšnost studentů. Dále mezi mzdovou prémií vysokoškolských absolventů a jejich zastoupením v populaci byla zjištěna negativní korelace stejně jako mezi rozdílem v míře nezaměstnanosti vysokoškolsky a středoškolsky vzdělaných lidí a mezi podílem vysokoškolsky vzdělaných lidí v populaci.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses