Návrh a implementace vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti - Malcharčík, Tomáš (2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti pro distribuční prodejní kanál velkoobchodní společnosti. Navržený systém je založen na principech koncepce Balanced Scorecard čtvrté generace. Práce je rozdělena do čtrnácti kapitol. Prvních pět kapitol představuje teoretické zázemí práce. Následující kapitoly jsou věnovány aplikaci Balanced Scorecard v praxi. Nejprve je představen distribuční prodejní kanál společnosti. V návaznosti na tyto informace je provedena SWOT analýza. Z předchozích výsledků vychází management při sestavení konkrétní budoucnosti pro určení strategie distribuce. Následně je vytvořena strategická mapa. V závěrečných kapitolách je navržen samotný systém měření a řízení výkonnosti Balanced Scorecard a jeho implementace v rámci distribuční služby zkoumané společnosti.