Návrh a implementace vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti - Malcharčík, Tomáš; Menšík, Michal; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem a implementací vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti pro distribuční prodejní kanál velkoobchodní společnosti. Navržený systém je založen na principech koncepce Balanced Scorecard čtvrté generace. Práce je rozdělena do čtrnácti kapitol. Prvních pět kapitol představuje teoretické zázemí práce. Následující kapitoly jsou věnovány aplikaci Balanced Scorecard v praxi. Nejprve je představen distribuční prodejní kanál společnosti. V návaznosti na tyto informace je provedena SWOT analýza. Z předchozích výsledků vychází management při sestavení konkrétní budoucnosti pro určení strategie distribuce. Následně je vytvořena strategická mapa. V závěrečných kapitolách je navržen samotný systém měření a řízení výkonnosti Balanced Scorecard a jeho implementace v rámci distribuční služby zkoumané společnosti.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses