Vyhledávání investičních příležitostí na akciových trzích - Kaňka, Matěj (2020)
Diplomová práce je orientována na využití fundamentálních investičních přístupů a strategií při výběru akciových titulů. Předmětem zájmu jsou zejména společnosti s dlouhodobým tržním potenciálem činícím je atraktivními kandidáty k investici v rámci dlouhodobého horizontu. Samotné zvolené metody jsou jistou kombinací růstového a hodnotového přístupu k investování. Ocenění společnosti je vypracováno metodou DCF, kde jednotlivé hodnotové parametry byly odhadovány pomocí top-down i bottom-up přístupu. Dle struktury práce autor nejprve popisuje využitelné metody pro oceňování mladých společností. Dále shrnuje vznikající tržní příležitosti na trhu zdravotnictví a firmy těžící z aktuálních trendů. Následně analyzuje investiční přístupy úspěšných investorů, na něž navazuje samotný výběr akciového titulu vyvstávající z parametrů investičního přístupu. Výsledkem je investiční doporučení konkrétního akciového titulu včetně uvedení hlavních rizik spojených s investicí.