Fundamentální analýza společnosti Netflix - Chataieva, Anastasiia; Stádník, Bohumil; Teplý, Petr, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na přípravu investičního doporučení pro akcie společnosti Netflix na základě výsledků zpracované fundamentální analýzy. V první kapitole je popsán historický vývoj a obecná fakta o této společnosti. Následně jsou zkoumány ukazatele rentability a likvidity společnosti a výpočet vnitřní hodnoty Netflixu. V další kapitole je provedena analýza odvětví, v kterých působí vybraný podnik. V poslední kapitole jsou prozkoumány vnější faktory, které ovlivňují jak vybranou společnost, tak i dané odvětví. Jedná se zejména o faktory politické, ekonomické, sociální, technologické, legislativní a ekologické. Na závěr jsou poté vyhodnoceny zjištěné výsledky, na základě kterých je formováno doporučení, zda jsou akcie společnosti Netflix vhodné pro investici.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses