Měření přínosů implementace nástrojů Business Intelligence - Michalský, Martin (2020)
Cílem této práce je vyhodnocení efektů plynoucích z implementace business intelligence nástrojů, konkrétně nástroje MS Power BI, do reportingu. Vyhodnocení přínosů probíhalo pomocí kombinace kvalitativních a kvantitativních přístupů. Nejzásadnějším přínosem je celková průměrná časová úspora téměř 40 %. Zavedení MS Power BI do reportingu podniku má pozitivní dopad i na kvalitu informací. V práci formuluji několik oblastí, u kterých je možné současné řešení dále rozvíjet a přispět tak k ještě výraznějším přínosům. Nejproblematičtější oblastí je nízká flexibilita nástroje a tím pádem nutnost harmonizace reportů mezi odděleními.