Měření přínosů implementace nástrojů Business Intelligence - Michalský, Martin; Matyáš, Ondřej, 1979-; Král, Bohumil, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této práce je vyhodnocení efektů plynoucích z implementace business intelligence nástrojů, konkrétně nástroje MS Power BI, do reportingu. Vyhodnocení přínosů probíhalo pomocí kombinace kvalitativních a kvantitativních přístupů. Nejzásadnějším přínosem je celková průměrná časová úspora téměř 40 %. Zavedení MS Power BI do reportingu podniku má pozitivní dopad i na kvalitu informací. V práci formuluji několik oblastí, u kterých je možné současné řešení dále rozvíjet a přispět tak k ještě výraznějším přínosům. Nejproblematičtější oblastí je nízká flexibilita nástroje a tím pádem nutnost harmonizace reportů mezi odděleními.
Vedoucí práce: Ondřej Matyáš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses