Finanční analýza a finanční plán Kofola a.s. - Kocmanová, Iveta (2020)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza a finanční plán Kofola a. s. je rozdělena do 2 částí. V první části je vysvětlena metodika finanční analýzy a v druhé části je tato metodika aplikována na společnost Kofola. Externí finanční analýza včetně modelů predikce finanční tísně je zpracována pro roky 2014 – 2018. Vypočtené ukazatele jsou následně srovnány s konkurencí v odvětví. V závěru této práce je nastíněn finanční plán pro rok 2019, který vychází z dosavadního vývoje položek a očekávání do budoucna.