Strategická a finančná analýza spoločnosti L'ORÉAL Česká republika s.r.o. - Firkaľová, Lýdia (2020)
Diplomová práca je zameraná na spracovanie finančnej a strategickej analýzy spoločnosti L'ORÉAL Česká republika, s. r. o. Práca je rozdelená do dvoch častí. Prvá časť je teoretická. V nej je uvedená stručná charakteristika finančnej analýzy a jej užívateľov, pomerových ukazovateľov a modelov celkového hodnotenia finančnej situácie podniku. Strategická analýza je rozdelená na analýzu okolia a analýzu vnútorných zdrojov a schopností podniku. Druhá časť je praktická, v ktorej je následne použitá metodika z teoretickej časti. Analýza je zameraná na obdobie rokov 2014-2018.