Faktory daňových únikov na Slovensku a v Česku - Gedeonová, Simona; Zídková, Hana; Arltová, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Táto bakalárska práca sa venuje faktorom, ktoré ovplyvňujú daňové úniky, resp. rozhodovanie daňových subjektov. Na začiatku bakalárskej práce sú popísané jednotlivé formy daňových únikov. Následne sú vymenované a charakterizované rôzne ekonomické, ale aj sociálne alebo demografické faktory, ktoré môžu mať na daňové subjekty vplyv. V praktickej časti bakalárskej práce je skúmaná existencia závislosti medzi vybranými faktormi a ospravedlňovaním daňových únikov prostredníctvom kontingenčných tabuliek a Chí-kvadrát testu. Dáta pre uskutočnenie praktickej časti bakalárskej práce som čerpala zo stránky European Values Study.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses