Ochrana spotřebitele ve finančnictví - Novák, Daniel (2020)
Tato práce vychází z mé bakalářské práce napsané na stejné téma a obhájené v roce 2016. Jednotlivé pasáže budou podrobněji rozvedeny a práce se bude věnovat nové právní úpravě této oblasti, jakož i příslušným orgánům dozoru, dohledu a ochrany. Budou vymezeny pojmy vztahující se k dané oblasti a proveden určitý exkurs do historie právní úpravy úvěrů a spotřebitelských úvěrů u nás. Bude zdůrazněna platná právní úprava včetně její aplikace v praxi. Zmíněny budou základní druhy úvěrů, jejich náležitosti, veřejnoprávní úprava ochrany. Současně budou uvedeny podmínky a náležitosti rozhodčích řízení. Dále se práce zabývá i exekučním a insolvenčním řízením, které s ochranou spotřebitele ve finančnictví úzce souvisí. Názory budou konfrontovány s názory soudů různých stupňů k této problematice.