Zajištění na penzi prostřednictvím daňově uznatelných produktů - Rezek, Vojtěch (2020)
Tato diplomová práce se zabývá daňově uznatelnými finančními produkty, které primárně slouží k přípravě na penzi. Nejdříve jsou definované tyto produkty a jejich historický vývoj na českém finančním trhu. Je podrobně popsán princip zhodnocování finančních prostředků uložených v těchto produktech. Práce dává důraz na legislativní vymezení těchto produktů a jejich způsob sjednávání dle aktuálních evropských směrnic a novel zákonů regulujících finanční trh.. Prostor je také věnován daňové problematice se zaměřením na tyto produkty. Jsou představeny jednotlivé daně související s daňově uznatelnými produkty. Hlavním cílem praktické části práce je srovnání těchto produktů na finančním trhu dle poplatků, výkonnosti a daňové optimalizace.