Systémově významné banky a jejich regulace - Lacová, Pavlína; Blahová, Naďa, 1958-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá regulací bank, které jsou systémově významné, tzn. že jejich náhlé selhání či ukončení činnosti by mohlo mít katastrofální důsledky ve významu způsobení distorzí ekonomické situace či dokonce vyústění ve finanční krizi. V první části práce rozebírá makroobezřetnostní politiku a důvody pro zřízení regulace bank v rámci Evropské unie a pravidla řízení kapitálové přiměřenosti. Druhá část se zaměřuje na implementaci těchto pravidel po globální finanční krizi v České republice a Evropské unii v porovnání s USA a jejich postupné úpravy včetně souvisejících makroekonomických dopadů.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses