Business analýza spoločnosti Mlékárna Kunín, a. s. - Rumanová, Annamária; Novák, Michal; Huňáček, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cieľom tejto bakalárskej práce je overenie finančnej stability spoločnosti Mlékárna Kunín, a. s. v porovnaní s konkurenciou a s trendami na trhu v období 2014 - 2018. Súčasne sa práca zaoberá aj strategickou analýzou odvetvia, v ktorom spoločnosť podniká. Analýza bola uskutočnená na základe verejne dostupných informácii.Záverečná práca sa delí na dve časti. V prvej časti je predstavená spoločnosť Mlékárna Kunín, a. s. V druhej časti je charakterizované odvetvie a konkurencia. Mlékárna Kunín, a. s. je následne s nimi porovnávaná vo výpočtoch ukazovateľov finančnej analýzy. Súčasťou druhej časti je aj SWOT analýza. Práca je zakončená záverom, v ktorom sú zhrnuté výsledky z druhej časti a vyhodnotenie finančnej stability podniku. Možnými užívateľmi tejto analýzy sú bankové inštitúcie alebo potencionálni investori.
Vedoucí práce: Michal Novák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses