Taxonomie pro účetní závěrky v ČR - Miška, Ludvík; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou jednotné taxonomie pro účetní závěrky. Jedná se o multidisciplinární téma a vysvětluje v něm základy XML a XBRL. Taxonomie XBRL IFRS, respektive XBRL ESEF, popisuje podrobněji. Uvádí historii a výhody XML a jednotlivých taxonomií. Následně je v práci navrženo vlastní řešení vytvoření a zavedení taxonomie pro účetní závěrky splňující české předpisy. Jako základ je zvolena ESEF taxonomie a v rámci ní jsou tvořeny nové elementy pro potřeby české taxonomie. Následně hodnotí aktuální stav předávání dat v České republice a navrhuje nové řešení, které vytěží maximum z výhod jednotné taxonomie XBRL.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses