Analýza příčin odlivu kapitálu z Číny - Stefanská, Eugenie (2020)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou odlivu kapitálu z Číny. Práce představuje souhrn k teoriím kapitálových toků, možných příčin a faktorů motivujících odliv kapitálu. Dále se tato diplomová práce zabývá možnými důsledky odlivu kapitálu včetně teoriích k obraně proti odlivu kapitálu ze strany vládních institucí. Cílem této diplomové práce je pak analyzovat možné příčiny odlivu kapitálu a rozsah přílivů a odlivů kapitálu z a do Číny analyzované pomocí platební bilance.