Analýza příčin odlivu kapitálu z Číny - Stefanská, Eugenie; Brůna, Karel, 1973-; Boháčik, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou odlivu kapitálu z Číny. Práce představuje souhrn k teoriím kapitálových toků, možných příčin a faktorů motivujících odliv kapitálu. Dále se tato diplomová práce zabývá možnými důsledky odlivu kapitálu včetně teoriích k obraně proti odlivu kapitálu ze strany vládních institucí. Cílem této diplomové práce je pak analyzovat možné příčiny odlivu kapitálu a rozsah přílivů a odlivů kapitálu z a do Číny analyzované pomocí platební bilance.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses