Finančná a strategická analýza vybraného podniku - Engler, Peter (2020)
Diplomová práca sa venuje finančnej a strategickej analýze podniku NIKÉ, spol. s.r.o. v období medzi rokmi 2009 až 2018. Práca je rozdelená do dvoch hlavných častí a to na časť metodickú a praktickú časť. V prvej časti vymedzím význam finančnej analýzy vysvetlím pre koho je určená a taktiež popíšem ukazovatele s ktorými pracujem v ďalšej časti práce.V nasledujúcej kapitole mojej diplomovej práce sa v úvodnej časti venujem absolútnym ukazovateľom a to horizontálnej a vertikálnej analýze finančných výkazov. U pomerových ukazovateľov bankrotových a bonitných modelov nepracujem len so spoločnosťou NIKÉ, spol. s.r.o. ale výsledky porovnávam aj s jej hlavným konkurentom – spoločnosťou Fortuna SK, a.s. Praktická časť je zakončená strategickými analýzami v podobe SWOT, PEST a Porterovej analýzy.