Outsourcing a Offshoring - Strečanská, Martina; Müllerová, Libuše, 1945-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce popisuje na teoretických základech outsourcing a offshoring. Řeší principy, podle kterých by se společnosti měly řídit při rozhodování, implementaci a využívání outsourcingu a offshoringu. Popisuje rizika a nevýhody outsourcingu a offshoringu a na druhé straně poukazuje na jejich výhody. Uvádí důvody, proč je outsourcing a offshoring využíván na trhu, a to nejen z hlediska úspory nákladů. Práce analyzuje možnost využití outsourcingu a offshoringu jako nástrojů na snížení nákladů a poskytuje důkaz za pomoci příkladu, jenž je sestavený podle současných cen na trhu a pomáhá zodpovědět otázku, zda je skutečně možné snížit náklady společnosti v určité oblasti využitím outsourcingu nebo offshoringu.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses