Technické zhodnocení a opravy dlouhodobého majetku - účetní a daňové aspekty - Stegbauerová, Jana (2020)
Diplomová práce na téma „Technické zhodnocení a opravy dlouhodobého majetku – účetní a daňové aspekty“ se zabývá problémy rozlišení technického zhodnocení a oprav dlouhodobého hmotného majetku v české legislativě upravující oblast účetnictví a daní z příjmů. Dále je zobrazen rozdílný dopad těchto dvou pojmů do výsledku hospodaření a také jejich vliv na základ daně a splatnou daň. Poslední část diplomové práce je věnovaná analýze judikátů Nejvyššího správního soudu, který tuto oblast skrze své rozsudky také upravuje.