Technické zhodnocení a opravy dlouhodobého majetku - účetní a daňové aspekty - Stegbauerová, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce na téma „Technické zhodnocení a opravy dlouhodobého majetku – účetní a daňové aspekty“ se zabývá problémy rozlišení technického zhodnocení a oprav dlouhodobého hmotného majetku v české legislativě upravující oblast účetnictví a daní z příjmů. Dále je zobrazen rozdílný dopad těchto dvou pojmů do výsledku hospodaření a také jejich vliv na základ daně a splatnou daň. Poslední část diplomové práce je věnovaná analýze judikátů Nejvyššího správního soudu, který tuto oblast skrze své rozsudky také upravuje.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses