Analýza reálné české účetní závěrky pro účely použití IFRS - Němečková, Klára; Vašek, Libor, 1978-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce popisuje proces přeměny účetních informací v rámci změny účetního systému. Konkrétně se jedná o převod účetních dat reálné společnosti, která tvoří výkazy v souladu s českými účetními předpisy, do podoby odpovídající Mezinárodním standardům účetního výkaznictví (IFRS). V teoretické části jsou popsány zejména standardy využívané pro úpravu informací v praktické části. Pro aplikaci v praktické části byl zvolen výkaz o finanční situaci, kde jsou jednotlivé položky rozvahy analyzovány a přetvořeny do podoby požadované IFRS. Výstupem práce je modelovaný výkaz o finanční situaci, doplněný podrobnými popisy v komentářích. V poslední části práce je identifikován dopad přeměny účetních informací na vybrané finanční ukazatele, jejichž výše je porovnána s predikcemi Rady pro mezinárodní účetní výkaznictví IASB.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses