Analýza bankovních poplatků - Bargelová, Klára (2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou bankovních poplatků na studentských účtech a účtech pro mladé nabízených v České republice. Cílem práce je zjistit ceny vybraných produktů a porovnat je. Pro porovnání bylo vybráno 12 účtů jedenácti různých bank působících v České republice. Pomocí dotazníku je dílčím cílem zjistit, jak a podle čeho mladí lidé volí banku. Jestli se u studentů objevuje trend více účtů a jak jsou informováni o jednotlivých poplatcích na účtu. Bylo zjištěno, že největší část studentů volí účet podle rodičů. Přehled o poplatcích se liší typem služby. U těch nejběžnějších měla převážná část studentů povědomí o jejich cenách. U méně využívaných služeb bylo povědomí menší. Zároveň bylo zjištěno, že ne vždy jsou ty nejlevnější banky klienty využívány a že většina z dotázaných je se svým účtem a bankou spokojená.