Vnitřní kontrolní systém, jeho význam pro účetní jednotku a pro audit - Palátová, Šárka (2020)
Cílem této diplomové práce je vystihnout podstatu vnitřního kontrolního systému, vyzdvihnout účel, který plní uvnitř účetní jednotky a závěry ilustrovat na vnitřních kontrolách cyklu tržeb dvou vybraných firem. Pozornost je věnována nejen významu vnitřního kontrolního systému pro účetní jednotku, ale také jeho vlivu na průběh auditu účetní závěrky.Poznatky z teoretické části práce jsou využity při provádění analýzy vnitřních kontrol cyklu tržeb vybraných firem. Úkolem je vnitřní kontrolní systémy popsat, zhodnotit jejich kvalitu, vzájemně porovnat a případně navrhnout zlepšující opatření.