Vnitřní kontrolní systém, jeho význam pro účetní jednotku a pro audit - Palátová, Šárka; Králíček, Vladimír, 1952-; Janda, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Cílem této diplomové práce je vystihnout podstatu vnitřního kontrolního systému, vyzdvihnout účel, který plní uvnitř účetní jednotky a závěry ilustrovat na vnitřních kontrolách cyklu tržeb dvou vybraných firem. Pozornost je věnována nejen významu vnitřního kontrolního systému pro účetní jednotku, ale také jeho vlivu na průběh auditu účetní závěrky.Poznatky z teoretické části práce jsou využity při provádění analýzy vnitřních kontrol cyklu tržeb vybraných firem. Úkolem je vnitřní kontrolní systémy popsat, zhodnotit jejich kvalitu, vzájemně porovnat a případně navrhnout zlepšující opatření.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses