Srovnání zdravotního pojištění v ČR se zahraničím - Keramidas, Tomáš (2020)
Tématem bakalářské práce je veřejné zdravotní pojištění. V první části práce obecně charakterizuji zdravotní pojištění a popisuji systém v České republice. Práce se dále zabývá dalšími možnostmi financování zdravotnictví ve světě a uvádím konkrétní příklady na vybraných státech. Druhá část práce srovnává Českou republiku se státy V4 a Evropské unie na základě vybraných statistických ukazatelů.